Mediální partner AOBP ČR

Review pro obranný a bezpečnostní průmysl 3/2024

Vážení čtenáři,

jak jsme již avizovali, třetí letošní vydání je zaměřeno zejména na Vzdušné síly AČR a prezentaci průmyslu při příležitosti Dnů NATO 21.–22. září v Ostravě a Future Forces Forum 16.–18. října v Praze.

Přinášíme vám řadu zajímavých článků a rozhovorů zejména s významnými zástupci státní správy a resortu MO ČR, konkrétně s Martinem Dvořákem, ministrem pro evropské záležitosti, s ředitelem Sekce rozvoje sil MO ČR generálem Jaroslavem Míkou nebo velitelem Vzdušných sil AČR generálem Petrem Čepelkou. Jako obvykle revíčko nabízí prezentace a zajímavosti z českého obranného a bezpečnostního průmyslu, což je hlavní poslání časopisu a to napomáhat lepší komunikaci mezi státem a průmyslem v oblasti obranné a bezpečnostní komunity.

Pokud jsem již zmínil dvě letošní nejvýznamnější akce v České republice, pak nemohu opomenout ani velmi zdařilou tradiční akci CIHELNA 2024 v Králíkách, která si připomenula již čtvrtstoletí své existence. Blíže se k ní vracíme v reportáži z naší návštěvy.

Pro vydavatelství MS Line i redakci revíčka je mimořádně důležitá skutečnost, že pro prezentaci svých aktivit využívá značná část českých společností obranného a bezpečnostního průmyslu právě časopis REVIEW. V posledních vydáních jsme se zaměřili především na prezentaci středních a menších firem a v tomto trendu chceme pokračovat. Členská základna AOBP ČR, která se rozrostla o dalších více než 30 členů a sdružuje již přes 180 firem, potvrdila svou akceschopnost a odhodlání na květnové 28. Valné hromadě.

Myslím si, že pro úvod tato slova stačí, věřím že na stránkách revíčka najdete řadu nových informací a těšíme se na setkání s vámi na společném stánku AOBP ČR, Česká exportní banka a Vydavatelství MS Line v říjnu na Future Forces Forum.

Ing. Miloš Soukup, šéfredaktor

Elektronická verze časopisu: 
Mohlo by se vám také líbit